Fujitsu General Limited е един от най-старите и мащабни японски концерни. Създадена през 1935 г. като Yaou Shoten Ltd., компанията стартира с производство на телефонно и радио-комуникационно оборудване. В последствие името се променя на General Limited и производителят разширява дейността си в посока климатични инсталации и системи. След обединението с Fujitsu Group през 1984 г., концернът Fujitsu General Limited се утвърждава като световен лидер в производството на климатична техника- сплит системи и мулти системи за дома и офиса, VRF системи за централна климатизация- AIRSTAGE, термопомпи въздух-вода-WATERSTAGE.

Днес групата разполага със заводи и високотехнологични изследователски центрове в Токио, Шанхай и Тайланд. Основните цели в политиката на производство са качество, енергоефективност и опазване на околната среда. Те са първите развили производството на компресори на директно впръскване, което ги поставя на едно от челните места свързани с опазването на околната среда и ги прави предпочитан производител от множество клиенти.

Централата на концерна е разположен в гр. Кавазаки, Япония, а регионални офиси работят в цял свят : Австралия, Арабски Емирства, Китай, Нова Зеландия, САЩ и Канада, Европа и др.

Компанията е регистрирана в първа секция на Японската стокова борса.