09 ноември, 2020

 • ИЗБЕРЕТЕ ДРУГИ НОВИНИ

Защо термопомпа въздух-вода е отоплителната система на бъдещето?

Ако имате нужда от ефективно отопление и охлаждане за вашето домакинство, можете да разчитате на термопомпа въздух-вода. Тя може да предложи от един и половина до три пъти повече топлинна енергия, отколкото електричеството, което харчи. Това се дължи на факта, че термопомпа въздух-вода предава топлина, вместо да я трансформира от гориво, както правят традиционните системи за отопление с изкопаеми горива. Термопомпата въздух-вода е специално проектирана за студен климат.

Термопомпа въздух-вода – принцип на работа

Термопомпата въздух-вода предлага ефективно енергоспестяване и намалени емисии на въглероден диоксид. Производството на топлина е безопасно и икономично благодарение на интегрирания (при някои модели) бойлер за топла вода, нагревател, циркулационна помпа и топлообменник във вътрешното тяло. При термопомпата въздух-вода топлината се извлича отвън, през външното тяло, където хладилният агент циркулира в затворена тръбна система, пренасяйки топлината от източника към вътрешното тяло.

Термопомпа вода-въздух 1
Термопомпа вода-въздух

Ето как точно работи термопомпа въздух-вода:

 • Външното тяло приема топлина от околния въздух и я прехвърля към охлаждаща течност.
 • Компресорът повишава температурата на охлаждащата течност.
 • Охлаждащата течност прехвърля топлината към резервоар за гореща вода чрез топлообменник.
 • Топлата вода циркулира към радиаторите.
 • Студената вода се транспортира обратно в резервоара.
 • Охлаждащата течност се прехвърля от резервоара към външното тяло.

Чрез обръщане на горния процес, хладилният агент във външното тяло взима топлината от водата и я освобождава във външната среда. По този начин термопомпа въздух-вода може да охлажда домакинството, ако е необходимо.

Предимства на термопомпа въздух-вода

Вижте основните предимства на работата на термопомпа въздух-вода, които я отличават от останалите методи за отопление и охлаждане на дома.

 • има дълъг живот – термопомпата въздух-вода има около 15 години живот. За сравнение животът на един бойлер е около 8 години.
 • има автоматична настройка – с нея лесно поддържате желаната от вас температура в помещението.
 • намалява сметките за ток - термопомпата въздух-вода може да ви спести над 50% от разходите за отопление, в сравнение с конвенционалните методи.
 • екологично чиста – с термопомпа въздух-вода не са ви нужни изкопаеми горива, защото тя използва възобновяеми източници на енергия.

Използването на термопомпа въздух-вода е пътят към бъдещето по отношение на зелените и чисти отоплителни системи. Въпреки че първоначалните разходи за покупката и инсталацията ѝ са сравнително високи, още след 1-2 години ще компенсирате парите, които сте вложили. Ще усетите ползите за вашия дом и със сигурност ще останете доволни от резултата!

Термопомпа вода-въздух 2
Термопомпа вода-въздух - Вземете от нас

Термопомпа въздух-вода – принцип на работа
Ето как точно работи термопомпа въздух-вода
Предимства на термопомпа въздух-вода

обратно към секциятаDOWNLOAD
 • ИЗБЕРЕТЕ ДРУГИ НОВИНИ