09 ноември, 2020

  • ИЗБЕРЕТЕ ДРУГИ НОВИНИ

Видове централна климатизация чилъри и VRF системи

Централната климатизация е най-доброто решение за отопление или охлаждане на големи сгради – търговски обекти, предприятия, административни сгради и други. Те представлява система с един или няколко външни агрегата, свързани с вътрешни модули чрез тръби и въздуховоди.

Едно от основните  предимства на централната климатизация е, че може да ѝ поставите различни вътрешни модули, в зависимост от нуждите. Освен това, системата за централна климатизация може да отоплява едни помещения, а в други да поддържа по-ниска температура. Това е много подходящо за сгради, в които има производство и съхранение на храни, както и за големи търговски обекти.

Централната климатизация може да се настрои точно така, че да отговаря на индивидуалните нужди на сградата и на всяко едно помещение поотделно. Вижте различните видове централна климатизация и как се използват те.

Видове централна климатизация 1
Видове централна климатизация

Видове централна климатизация – чилъри

Чилърите са водоохлаждащи агрегати. Това са системи за централна климатизация, при които охлаждането и отоплението се извършват от флуид. Най-често това е вода, смесена с гликол и инхибитори. Гликолът не позволява замръзването на течността, а инхибиторите предпазват частите от корозия. При работата на тази система за централна климатизация се образува страничен продукт – топлина. Тя или трябва да се изхвърли в околната среда или да се използва за отопление. Така чилърите могат да работят както през лятото, така и през зимата.

Тази система за централна климатизация се предлага с водно или въздушно охлаждане, като водното е за предпочитане, заради по-голямата си ефективност и по-малкото влияние върху околната среда. Централната климатизация с чилъри се използва най-често в големи промишлени и търговски сгради.

Видове централна климатизация 2
Видове централна климатизация - предимства

Видове централна климатизация – VRF системи

VRF системите работят с хладилен агент и имат въздушно охлаждане. Този вид централна климатизация има външни кондензатори и вътрешни тела. VRF системите са с няколко модула за контрол на въздуха, които могат да се управляват индивидуално. Този вид централна климатизация лесно контролира количеството хладилен агент, който постъпва към всяко устройство. Това позволява да се използва както за отопление, така и за охлаждане на помещенията. При необходимост могат да се приложат и двете функции в различни части на сградата. VRF системите за централна климатизация дават възможност да добавите много голям брой вътрешни тела, всяко от които можете да управлявате поотделно. Освен това те са изключително тихи и  пестят енергия. VRF системите за централна климатизация се използват в офиси, хотели, административни сгради, търговски обекти и други.

Видове централна климатизация – чилъри
Видове централна климатизация – VRF системи

обратно към секциятаDOWNLOAD
  • ИЗБЕРЕТЕ ДРУГИ НОВИНИ